Hall Pall

 

Har glömt ta en riktig före bild tyvärr. Pallen var klädd i vinrött ludd och hade träfärgade ben. Efter lite vit färg och lite fuskfårskinn så ser den ut såhär! Riktigt nöjd. Tanken är att Thyra ska sitta på den i hallen när hon klär på sig sina skor :)


Huset

Vi ska förmodligen måla gavlarna ljusgråa och sen ha vinrött runt alla fönster.

Staketet ska bli vitt eller ljusgrått, eventuellt med vinröda toppar. Vi får se det kanske blir för mycket.

Alla barrväxter ska bort, jag tycker att det ser så dystert ut med barrträd och buskar. Istället ska där finnas massor med gammeldags rosor och pioner!

Vårt söta lilla förråd/garage.

 

Här kommer då lite bilder på huset. Längtar tills jag kan fotografera inuti också, men ni får nöja er med detta så länge :) Det är ju nästan jul när vi flyttar in så det blir ju bara till att sätta upp alla adventsljusstakar och julpynt direkt. Ska bli mysigt att Thyra får uppleva sin första jul i huset och även sin ettårsdag. Jag hoppas och tror att hon kommer att få fira alla sina barndomsår där!

Disktrasor

Ursäkta de dåliga bilderna, de är tagna med min mobil.


Jag har börjat sticka lite egna disktrasor i bomullsgarn. Man ska tydligen bara koka dem i såpa så blir de rena igen :) Det är min mamma som har tipsat mig. Det ska bli kul att prova och dessutom tycker jag att de blir rätt dekorativa! Jag har valt att göra mina med en silvrig bas och sendan variera den andra färgen. Här på bilderna har jag mintgrön, turkos och röd. Men det gör man ju såklart helt hur man vill. Jag har i alla fall hela tiden dubbla trådar.

Idag ska jag och Thyra ut och busa i det fina höstvädret och hoppas på att Emmi och Dylan vill vara med oss :)
Ska försöka gå förbi huset då med och ta lite bilder! Ha en bra tisdag!

Troll <3

Vi har ett riktigt litet troll här hemma!

Favoritkrukorna som katterna eliminerar en efter en.

 

Idag körde jag och Thyra in till Kristianstad med den lilla bilen och skulle besiktiga den, men det var inte förrän i Oktober nästa år som den skulle besiktigas! Klantigt av mig att missa det ;)

Annars har vi varit rätt sega idag. Thyra behöver snart klippas igen, håret bara växer och växer. Så ska nog boka en klipptid till henne. Snart blir hon tio månader vår lilla tjej och snart nu är det bara 1,5 månad kvar tills vi får huset. Tiden bara springer iväg.

Jag har målat Thyras skåp med mintgrön linoljefärg en gång nu, men väntar med bilder tills jag har gjort en strykning till så att man verkligen ser hur färgen ser ut. Det tar ju dock nästan en vecka innan färgen torkar :S Jag målade även en massa barngalgar från Netto (som var i massa olika färger) mintgröna. Visar när de är färdiga! Ha en fortsatt bra Måndag! :)


Höstpynt.Jag älskar att ändra om i min vas som står på byrån i hallen. Jag byter ständigt ut vad som finns där så att det ska passa årstiderna. Just nu är vasen full av fjädrar och en nyponkvist. På spegelfatet ligger det japanska lyktor och kastanjer. Enkelt och vackert!

Alex är iväg och köper kyl och frys till huset. Det blev svarta. Kommer bli fint! Jag ska försöka ta en bild på huset när jag är ute och går någon dag så ni får se det. Hann tyvärr inte spara bilderna från hemnet.

Mitt lilla vitrinskåp.

Jag gjorde vid ett "vitrinskåp" för någon månad sen. Det är ett nyare skåp som någon har satt fast ett gammalt fönster på. Så här såg det ut inna jag var i farten!

Jag har målat det vitt och satt upp en härligt tapet inuti. Riktigt nöjd är jag faktiskt.

Tanken är att det ska hänga på väggen i huset sen, men så länge får det stå på byrån jag har fått ärva av min gammelmormor.

Jag har lite småfix kvar runt beslaget.


Hitta tillbaka till mig själv....

Hej Bloggen!
Längesen, men jag har inte haft någon lust alls att blogga.
Nu känner jag mer och mer att jag måste börja hitta tillbaka till mig själv och mina intressen igen. Jag har tappat bort mig själv lite sen jag blev mamma, men det är väl så det blir? Man sätter allt åt sidan och lägger all fokus på sitt barn. Men nu har det snart gått tio månader sen Thyra kom, så nu tycker jag att det är dags att jag börjar bli mig själv igen. Något som jag har tappat bort helt är fotograferingen och det tycker jag är synd för det har varit det roligaste jag vet. Nu har vi köpt ett hus som vi får tillträde till den 16:onde december så planen är att jag ska fotografera mycket där. Före och efter bilder ska det finnas massor av! Så ni får se hur vi renoverar och skapar vårt drömhus :) Jag orkar knappt vänta längre nu, det kliar i fingrarna! Jag vill bara dit och riva ut alla korkmattor för att få fram alla trägolv, slita bort masoniten på spegeldörrarna! Ska bli så kul! Huset är från 1935, så egntligen inte så gammalt som jag hade önskat. Men när jag kom in i det så bara visste jag att det var där vi skulle bo! Där är orginallister i alla rum, nästan tre meter i tak, spegeldörrar (dock klädda i masonit), 99% säker på att det är trägolv under alla korkmattor, små söta kattvindar med spegeldörrar, små runda fönster och en massa annat charmigt :) Dessutom ligger det centralt med en mysig lummig gammal trädgård (gamla fruktträd, stentrappor och ett gammalt förråd!).


Men jag får lugna mig lite, så just nu håller jag på att måla om ett gammalt skåp som jag haft sedan jag var liten. Det ska vara vitt, med mintgrönt i speglarna och det ska vara på Thyras rum (Allt ska gå i mintgrönt och vitt i hennes rum tror jag). Min mamma har lärt sig blanda egna linoljefärger så igår blandade vi den mintgröna :) Roligt med små projekt. Det kommer upp fler av mina små projekt här snart. Jag har bland annat gjort om ett litet skåp med glasfönster på. Satt tapet och så inuti. Sen har jag gjort om en pall och klätt med fuskfårskinn.Skåpet just nu efter grundfärg och en strykning halvblank vit.


Såhär ser det ut i fåtöljen för det mesta. Den har jag haft på mitt flickrum och det är mamma som har klätt den med kattyget. Jag har målat den vit med nu och sytt en blommig kudde till den. Dessutom har nallen som mamma sytt till Thyra fått flytta dit med. Sen har jag lagt ett vitt fårskinn från Ikea på den. Vi har alltid kallat den för kattfåtöljen, ni kanske förstår varför? ;)RSS 2.0