Tankar på jul


 
Söta små kulfotsljusstakar. Tänkte att Thyra ska få ha dem på sitt rum till jul. Idag snöar det massor, så det är inte konstigt att man tänker på julen. Katterna vill inte alls vara ute, de ligger här inne och värmer sig. Jag håller med dem, det får vara nog med vinter nu!!!

Fikapaus

 
Vi tog en fika med Maja nu i eftermiddag, till Thyras stora förtjusning! Nu så sitter vi här i soffam och myser, hon är så trött efter dagis. Vi läser sagor och pratar om hur dagen har varit. Det är så härligt att hon kan berätta om saker nu. Jag får aldrig nog av att lyssna på den lilla söta barnrösten. 

Glasburkar

 
 
Det är vackert med gamla glasburkar. Jag gör precis som min mamma och förvarar pepparkaksformar och mandelmusselformar i dem. Det är kul att kunna använda saker som man faktiskt använder som inredning! Polkagrisar är dekorativa och ger en liten färgklick, även den idén kommer från min mamma som alltid lägger polkagrisstänger i glasburk. Tack mamma för allt mysigt jag har fått växa upp med och nu kan visa Thyra!

Egna lösningar

 
Jag sitter här i soffan och bloggar medans Alex hittar på egna lösningar för att nå upp i trappan. Han är påhittig, undrarde vad han sysslade med när han släpade upp en dörr ur källaren. Inte fattade jag att han skulle stå på den ;) 

Dagens loppisfynd

 
 
Idag så körde jag på en liten loppisrunda. Hittade en ljuskrona att hänga ovanför bordet i lilla TV-rummet där uppe och en sänglampa till Thyras rum. Har tänkt nu sen hon började sova på sitt rum att hon behöver en lampa bredvid sig som hon kan tända själv. Så nu var det löst!

Vårt lantliga kök

 
Här får ni nu bilder på hur hela vårt kök ser ut just nu. Senare ikväll eller imorgon ska jag ge er före och efterbilder också. Jag kan lova att det är en enorm känsla. Det som är roligt är att man kan göra sån stor skillnad med små medel. Vi har inte lagt så mycket pengar på köket, men ändå är skillnaden så pass stor. Nu saknas bara nytt fönster och nya bänkskivor! Underbara lantliga kök. Det är en fröjd att sitta där och äta.

Trasmattor

 
 
Visst är det vackert med trasmattor. Särskilt på vita trägolv tycker jag. Det gjorde verkligen köket mera ombonat än vad det var innan. Dessutom så blir det varmare. Så gjorde man ju förr, täckte hela golven med mattor och hängde upp draperier vid dörrar och fönster. Allt för att spara på den lilla värmen man hade. Jag har också upptäckt att de isolerat ventilerna med mossa. Rätt så häftigt att det ligger kvar!

Zebra

 
Thyra älskar Zebror. Snutte och påslakan.
 
 
Idag är jag och Thyra hemma och plockar och fixar lite. Thyra har hög feber så hon ligger på soffan och tittar på Pippi Långstrump. Jag städar i köket och har haft trasmattorna ute och "tvättat" dem i snön. Igår hittade jag en jättefin liten trasmatta i min garderob. Tanten som bodde här innan lämnade en hel hög med trasmattor där. Jag lägger upp en bild på den lite senare idag. Blir nog en del bilder från köket också!

Barndomens minnen

 
Thyra älskar verkligen sitt rum. Hon tycker om att gå in där och leka en stund själv när jag viker tvätt eller ska göra mig i ordning. För några veckor sedan började hon sova där inne, hon sa själv en kväll "sova bummet". Sedan dess så somnar vi henne där inne varje kväll. Vi läser en saga och myser med alla kramdjuren. Sedan kommer hon in till oss vid tre-fyra tiden och kryper ner mellan oss. Älskar att hon kommer in till oss med snutten i handen och med rufsigt hår. Söta älskade barn. Så många härliga barndomsminnen jag får återuppleva genom henne. Vi läser ofta i mina gamla sagoböcker och jag kan minnas hur jag själv låg där i min treskottasäng med min mamma som läste högt om troll, djur och lekande barn. Jag minns hur tryggt och varmt det kändes och jag tror att Thyra känner precis likadant. Det är så att man blir lite tårögd när man minns sen egen barndom genom sitt barn, dels för att man vet att den tiden aldrig kommer igen och dels för att jag vet att Thyra inte kommer vara liten för alltid.....

Virkat

 
Visst är det vackert med virkande kuddar och överkast. Alex mormor virkade detta överkastet till vår dubbelsäng, är så glad för det. Har lite problem med att ladda upp bilder, men hoppas att det snart ska lösa sig. Jag tog en massa bilder på Thyras rum idag nämligen. Ska se om det löser sig tills imorgon.

Pianopall

 
Jag gjorde pianopallen snygg för några veckor sedan. Den fick en fin ljusgrå färg och ett tyg från Ikea som mamma hade hemma i kökssoffan. Innan var den i samma träfärg som pianot med ett förfärligt grönt tyg. Jag blev nöjd med resultatet, Thyra med :)

Små söta ljus

 
Här kommer bilder på ett par av de gamla ljushållarna jag köpte när vi var i Brösarp. Det känns som att de ska vara framme kring jul, men de var så vackra så de blev uppsatta i alla fall. Här har det snöat en massa blötsnö och vädret är så kallt och tråkigt, så det kan passa bra med lite tända ljus. Trevlig kväll!

Fylla ett tomrum

 
Nu är ventilgallret på plats. Skruvarna ska målas och vi ska ha tag på en ventilkätting. Det ser mycket finare ut nu än när det bara var ett svart hål rätt in i väggen!

Sanningen om vår hall

 
Just nu ser det ut såhär i vår stora hall. Det är nästa renoveringsprojekt. Vi är inte helt färdiga i köket ännu så vi hade tänkt vänta med hallen tills det var helt klart. Men vi fick ett litet infall igår och rev ner de gamla tapeterna. Så nu ska där städas! Sen ska vi måla taket och alla listerna. Sedan blir det tapetsering och sist ska pärlsponten på väggarna upp. Glömde golvet också som ska målas rutigt i vitt och ljusgrått. Det kommer nog ta ett tag, men det gör inget. Vi har ingen brådska, även om man längtar ihjäl sig ibland.

Thyras kök

Här kommer bilder på Thyras lilla kök. Diskbänk och spis från brio. Hyllan är gjord av en gammal bräda och med antika krokar. Den liknar min rätt så mycket och Thyra är hur mallig som helst för den. När jag diskar så diskar hon och när jag lagar mat så lagar hon mat!


Lite mera vår!

 
Idag är jag sugen på att riva ut korkmattan i vårt sovrum, men jag får nog lugna mig lite till. Bättre att vara helt färdiga i köket innan vi går vidare. Det blir kanske en liten loppis runda idag, vi får se. Jag älskar i alla fall min kökshylla och det roliga är att Thyra har en precis likadan, ska visa den sen.

Längtan efter vår

 
Nu kan man verkligen längta tills våren tar fart, men det kan man nog inte räkna med ännu. Så länge får man njuta av blommor inomhus istället!

RSS 2.0