Egen kompost


Jag är väldigt glad över att det fanns en kompost i trädgården, men vi har inte skött den på det bästa sättet. Som det är i dagsläget så har vi slängt allt avfall från hela trädgården i en enda stor oorganiserad hög. Jag bestämde mig dock för att försöka gräva ner en bit för att se om det fanns någon jord längst där nere.

Till min stora förtjusning fanns där den finaste kompostjorden man kan tänka sig. Jag grävde upp ett litet hörn och la kompost i växthuset och över hösthallonen. De kommer nog växa så det knakar nu! Ska försöka lägga över jordgubbslandet också och i rabatterna. Underbart att vara lite självförsörjande. Man känner sig lite rik!

Snödroppen och hennes vänner


Det blommar överallt i min trädgård. Dubbla snödroppar, enkla snödroppar, krokus, vintergäck och påskliljor. Överallt trängs de och man kan nästan höra dem ropa "Titta på mig, jag är vackrast!". Till och med sipporna börjar skjuta upp ur marken. Solen ger oss löften och ljusare och härligare tider och man känner hur livet återvänder! Energin fylls på i takt med att dagarnas längd ökar. Visst är väl ändå våren den härligaste tiden, tiden som man gått och väntat på i vintermörkret. Likt en räddare i nöden kommer den åter varje år när man behöver den som mest. Välkommen du underbara vår!

Beskärning


Vi har beskurit färdigt våra fem äppelträd. Det känns alltid så snyggt och prydligt efteråt, men sen dröjer det inte länge förrän där är dubbelt så många vattenskott igen!
Högen ska vi nog försöka elda upp i år. Tidigare år har vi kört dem till tippen, men det är lika jobbigt att förflytta alla skotten igen som det är att samla ihop dem från början. Vi vet inte mycket om hur man ska beskära träd, utan tar lite på känsla. Träden var redan formade när vi flyttade hit, så det är liksom bara att fortsätta på samma spår!

RSS 2.0