Vårt plommonträd

Innan. Grenarna hängde ner på marken.
Efter Alex framfart med motorsågen. 
 
Vi fick såga bort 3 stora grenar på vårt plommonträd eftersom de knäckts av tyngden från alla plommon. Helt otroligt med frukt det är på det trädet i år. Förra året blev det inte ett enda plommon som gick att äta. Nästa år hoppas jag på lagom med frukt. Vi har även börjat förbereda längs staketet där vi ska plantera en häck. 
 
Man får räfsa lite varje dag, annars ser man snart inte marken för alla plommon.
 
 
 

Höstanemoner

 
Två nya höstanemoner har flyttat in i rabatten på framsidan. En dubbel rosa och en vit. Det fanns sedan tidigare en med enkla rosa blommor. Det är härligt med blommor som blommar långt in på hösten! De förlänger sommaren lite till.

Projekt kamin

 
Nu har vi rivit bort allting på väggen där kaminen ska stå. Som man ser på sista bilden så har det blivit fukt på murstocken. Den måste alltså putsas om. Sen kommer hela väggen att målas vit igen. Golvet har vi också tagit bort en bit av. Vi har en sån tur att alla trägolv finns kvar under korkmattorna. Meningen är att hela korkmattan ska rivas ut senare, men för tillfället har vi tillräckligt med jobb! 
Fortsättning följer...

Sensommarvals

 
Trädgården börjar sakta inta sin höstskepnad! Det är vackert och gott! Hela trädgården är full med äpplen, plommon och hösthallon. Det är nu dags att börja "hösta" i trädgården med allt vad det innebär. Alla rabatter ska rensas, växter ska klippas ner och frukt ska plockas upp. 

Värmande planer

Två limeträd som min mamma odlat från kärnor hon tagit på Sicilien.
 
Jag hade tänkt att jag skulle ta tag i bloggandet igen. Anledningen till att jag slutat har varit för att mina bilder aldrig ville laddas upp, men nu verkar det fungera igen. Det senaste projektet som är igång här hemma är att vi ska installera en antik gjutjärnskamin. Vi var i Båstad och köpte den och sen har det varit en massa besked från olika personer om vi får installera den eller ej. Just nu verkar det i alla fall som att det är grönt ljus. Ska bli skönt att få något att elda i nu om de kalla höst- och vinterkvällarna.
 
Anno ca 1910. Tillverkad av danska Morsö.

RSS 2.0