Hemmets vackraste prydnad

 
Förut fotograferade jag nästan enbart katter, jag saknar det lite. Nu mera fotar jag allt annat utom katter tyvärr. Kanske skulle börja med det igen. Katter är ju trots allt hemmets allra vackraste prydnader. På dessa bilderna är det min mammas katt Spooky som sover i en tvättskål. Hon är dotter till min äldsta katt Siri och de är precis lika.

Ett år går fort

 
Så här såg min lilla Thyra ut i Juli 2011. Tiden har bara flugit iväg, särskilt nu sen man fick barn. Ibland vill man bara pausa och hinna njuta av allt just nu, Man hinner knappt blinka förrän hon har förändrats lite till. Min lilla flicka börjar bli stor. Det är både underbart och hemskt på samma gång!

Taklisterna

 
Så här ser listerna ut som vi har valt till taket i köket. Nu har Alex målat dem vita och så fort han känner för det ska han försöka klura ut hur man sätter fast dem! Det kommer bli fint när de väl är på plats. Vi försöker ju fixa det mesta själva, men det är inte så lätt när man inte har gjort det innan. Därför tar allting såklart längre tid. Dessutom jobbar vi båda och har lilla Thyra. Ibland känns det som att vi inte kommer någonstans, men det måste få ta sin tid. Så jag får försöka slå bort den tanken om att det tar för lång tid!
Trevlig helg på er!

Liten skörd

 
 
Nu har jag skördat den första gurkan och sen "tjuvkikat" på potatisarna. potatisarna behöver några veckor till i jorden, jag satte dem nämligen väldigt sent. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju, men de får gärna skynda sig lite!

Sommarläsning

 
Ikväll ska jag jobba, men innan dess ska vi hämta hem listerna till taket i köket. SKa bli skönt när de kommer på plats. Man får väl passa på att vara ute i solen några timmar nu, för de säger ju att den ska försvinna tills imorgon. I helgen blir det nog någon loppis, för nu är jag så loppissugen så att jag inte vet vart jag ska ta vägen!

En skatt i trädgården

 
Det blev visst ingen strand idag. Istället har vi bara varit ute i trädgården hela dagen. Thyra har plaskat i sin lilla pool och åkt rutschbana och jag har suttit och druckit kaffe och läst tidningar. Bland annat den senaste Gård och Torp, där stod det om hur man flyttar hela hus. Det är rätt fantastiskt att man kan göra det!
Nu sover Thyra och jag har städat undan lite och plockat blommor. Älskar att kunna gå ut och välja och vraka bland blommor i olika färger och form. Är så tacksam mot tanten som bodde här innan för att hon planterat allt som finns här!

Kapprummet

 
Vårt lilla kapprum. Det ska bli roligt att göra iordning det sen! Men tänk vad fantastiskt att så mycket gammalt är bevarat. Hatthyllorna bara älskar jag och det lilla dörrhålet in. Det runda fönstret släpper in en massa härligt ljus nu sedan vi sågade ner den stora idegranen.

Rasta symaskinen

 
Idag kände jag för att göra klart min bolsterkudde, så det gjorde jag! Det var så länge sen jag sydde på symaskin så jag kom knappt ihåg hur man trädde den. Måste försöka sy lite oftare med andra ord. Visst blev kudden fin? Den kommer vara ännu finare i kökssoffan sen tillsammans med andra bolsterkuddar.
Lite senare ska jag och Thyra bege oss till stranden för ännu en dag med sol och bad. Äntligen är det sommar!

Kakmonster

 
Nu ska jag ta med mig mitt lilla kakmonster och åka till stranden och mysa. Hon är så somrig idag i sina korallfärgade shorts och söta små sandaler! Äntligen kan man börja använda sommarkläderna på riktigt! Hoppas ni får en härlig dag i solen!

Små bollar

 
Visst är kycklingarna söta! De är av rasen Dvärg Kochin. De poserade så fint när jag skulle fota dem, riktiga naturbegåvningar. Mamma har en tupp och en höna till salu om det är någon som är intresserad. Det finns även fler bilder på kycklingarna om ni klickar HÄR! Mamma hade gjort så fint på sitt slagbord med två små glasflaskor och de vackra rosorna. Kunde inte låta bli att ta en bild! Hoppas ni har haft en härlig tisdag och haft glädje av det fina vädret!

En dag på stranden

Kaktusar på min mammas veranda.

Idag har vi varit på stranden, tills Thyra hällde en en yoggi över huvudet på sig själv. Efter det blev det tvångsbadning och sen ville den lilla damen hem! Innan dess har vi bara varit ute i trädgården och pysslat. Jag försöker få lite ordning på alltting, det är en enda stor röra där ute. Ogräsen har tagit över alla rabatter. Mamma har fått tre små kycklingar idag. Det var en höna som kom ut ur en rabatt, där hade hon alltså ruvat fram dem i smyg! Kommer bilder på dem ikväll. 

Måla hela världen

 
Idag har jag målat på den sista dörren i köket. Den ska målas en gång till, sen är den klar. Tanken är att vi ska byta ut alla dörrar i huset mot spegeldörrar, men det är svårt att hitta med rätt speglar och mått. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Thyra kom och skulle hjälpa mig med den sista biten. Vi är lika ruffsiga i håret båda två :)

Kulram och ABC

 
Här har ni mitt lilla inköp från igår. Det blev en kulram till Thyras rum. Det som är bra med den är att hon faktiskt kan leka med den för den är inte ömtålig! Hon gillade den, men använde den mest som maracas. ABC tavlan fick jag av mamma, hon hade köpt den till sitt kök men tyckte inte att den passade. Min mammas blogg kan ni hitta HÄR! Den passar i alla fall på Thyras rum. Så nu kan och både lära sig räkna och skriva ;)

Sommarfika

Idag har jag varit på antik och samlarmarknad i Degeberga. Det blev en sak inköpt, visar det imorgon. Nu är det snart jobb, men först en fika hemma hos min mamma!


Saknad

Idag körde jag förbi min Morfars gamla hus. Det är så vackert och ligger precis vid vattnet. Jag har många härliga barndomsminnen därifrån. Vissa dagar saknar man mer än andra, idag är en sån dag då jag saknar mer! Morfar gick bort i mars och det känna fortfarande overkligt. Jag saknar dig älskade Morfar!


Njut

 
Nu ska jag köra och jobba kväll. Måste erkänna att jag är riktigt avundsjuk på er som är lediga för jag är så vansinnigt trött idag. Dessutom är jag sugen på att rensa, organisera om och så vidare. Men det finns ingen tid för det tyvärr! Idag har i alla fall Alex kört bort alla buskar vi sågade ner, så skönt! Ha en trevlig kväll!

Pysslar

 
Idag har jag satt upp en hylla på Thyras rum. Den har suttit i mammas länga och har förmodligen suttit i deras kök från början. Den fick lite härlig ljusgrön färg och nu sitter den på plats! Det blev fint tycker jag. Väggarna på hennes rum har varit helt kala, så det behövdes något som fyllde ut.

Ritningar

 
Nu har vi hämtat ritningarna på huset. Kolla vad vackert det har varit. Jag avskyr att man förstörde vackra gamla hus på 60-70-talet med en massa tegel, barrbuskar och brun färg! Det har varit runda fönster på sidorna också, precis som jag trodde! Tänk om de finns kvar under? Hoppas det. Dessa ritningarna ska jag absolout gå efter så mycket som möjligt när vi ska göra om fasaden.

Vackert gifta

 

Kolla denna perfekta kombinationen. Det är ett hus nere i Nogersund. Jag fotade det med mobilen när jag skulle åka till Hanö i tisdags. Jag älskar verkligen ljusgrått ihop med rosa rosor som skiftar i färg. Stengrunden och det röda staketet gör inte saken värre! Älskar att titta på andras hus och insupa en massa härlig inspiration.

Försenat

 
De vackra riddarsporrarna blommar nu, men mina tomater vill inte mogna. De behöver sol, så snälla solen kom fram nu så att jag och Thyra kan få skörda våra första egna tomater. Tomater är den enda grönsaken som Thyra verkligen gillar, så det vore ju bra om några kunde mogna!

Monogram

 
Vackra lakan med spetsar och monogram är så fint! Vi provade den gamla mangeln på vinden igår, men det blev inte så bra. Vi får försöka igen en annan dag. Innan idag var det meningen att jag skulle ner till stadsarkitekten i staden, men jag hann inte. Så imorgon ska vi dit hela familjen. Vi ska få ritningar på vårt hus och förhoppningsvis är de detaljerade. Ska bli spännande! Återkommer med det imorgon!

Muffins med touch av sommar

 
Jag bestämde mig för att överraska min sambo med dessa muffins när han kom hem från jobb och träning. Han blev glad, så de fyllde sitt syfte. Nu ska jag vika lite tvätt innan det är dags att krypa ner i renbäddade sängar. Täcken och kuddar har vädrats på balkongen, då luktar allt så fräscht och somrigt!
 
 
 
 
 

Inramning

 
Såhär vackra är rosorna! Staketet är orginal, men det är så slitet att det måste bytas ut tyvärr. Jag ska försöka efterlikna det så mycket som möjligt. Det ska målas vinrött med vita toppar eller ljusgrått med vita toppar. Tänk er då huset i ljusgrå puts med vinröda fönster. Vilket kommer bli snyggast till det? Blir glad för synpunkter.
Själv tänker jag att ljusgrått passar bäst ihop med rosorna, men jag är rädd att det ska bli för "mesigt" och liksom försvinna.
 
 
 
 
 

Rosenbukett

 
Rosorna som jag har plockat in växer längs staketet på framsidan av huset. De planterades när huset byggdes, alltså ca 1935. De är så vackra! Som ett hav av rosa i olika nyanser. Krukan jag har satt dem i kommer från Gefle och den fanns kvar i huset. Jag ställde den i en trådkorg som jag köpt i blomsteraffären. Så nu njuter jag av mina rosor både inne och ute!

Bort med barren

 
Nu har Alex äntligen sågat ner det stora idegranen som stod utanför tappan! Den skymmde hela det runda fönstret och tog en massa ljus från hallen. Nu är det bara tre barrträd kvar av 21! Hela trädgården var verkligen full av buskar och träd med barr. Jag gillar inte barrväxter alls, bara julgranen till jul. Framtidsplanen är att putsa huset och måla fönstrena vinröda, jag är inte så glad för tegel och bruna fönster heller. Särskilt inte i kombination med barrbuskar. En gång i tiden ar huset varit putsat i vitt eller ljus ljus grått. Tänk vad fint det var! Och det ska det bli igen.
 

Bolster

 
Såhär ser bolstret ut som jag köpte när jag var på Stallet i Gringelstad. Det ska bli en stor fin kudde till min kökssoffa. Bolster är ganska dyra, men ack så fina. Dessutom tåliga! Längtar tills mitt kök kommer i ordning så man kan sitta där i kökssoffan och äta frukost.

Citronträd

 
Mitt älskade citronträd som jag fått överta från min mamma. Hon satte ett frö för ungefär sju år sen och såhär ser det ut nu. Nackdelen är att när man sår frö så är det inte säkert att trädet kan blomma och få frukt.
 
 
 
 
 

Lata dagar

 
Det är härligt med lata dagar när man kan sitta och njuta av en god kopp kaffe i trädgården. Att duka lite fint gör det hela ännu godare. Lite blommor och fina gamla koppar slår aldrig fel. Dessa kopparna är från märket Anchor Hocking, de påminner om snäckskal.

Vackert

 
Tog en bild på denna vackra stol och blomma igår. Man behöver ju inte alltid ha krukor. Såhär skulle jag kunna tänka mig att göra till nästa år. I bakgrunden ligger en massa gamla rostiga delar av olika jordbruksredskap. Operfekt blir perfekt.

Drömmen om en antikaffär

 
En vacker dag så önskar jag att jag driver en mysig liten antikaffär. Den drömmen känns visserligen ganska avlägsen, men det är ändå roligt att samla inspiration. Igår på muséet så fanns det gott om just det! Titta vad mycket vackert! Särskilt kassaapparaten, en sån skulle jag absolut ha i min affär!

Dockskåp

 
Idag har jag varit på Johannamuséet utanför Sturup. Där fanns så mycket fina gamla saker att titta på! Bland annat dessa tre fina dockskåpen. Det är något jag alltid har drömt om att göra, alltså ett dockskåp i ett fint antik skåp med glasdörrar. Madicken har det finaste av alla, så om ni ser den filmen får ni hålla utkik efter hennes dockskåp! Jag har i alla fall bestämt mig för att Thyra ska få ha ett sådant på sitt rum. Så nu börjar jakten på det perfekta skåpet....
 

Förändring

 
Alla bilderna är från samma håll! Visst har det hänt lite?
Vi har ju tagit fram tegelväggen, tagit fram råsponten och målat den, höjt taket och satt in pärlspont, målat murstocken och målat dörrar och dörrkarmar. Nu fattas bara lite taklister och ett ventilgaller, sen är denna sidan av köket klar. Vi har lite till att fixa på andra hållet där köksskåpen och det är.
 

Vänskapen mellan katt och barn

 
Thyra delar med sig av de sista smulorna! Det känns viktigt för mig att Thyra får ha djur omkring sig, jag tror man lär sig mycket utav det. Dessutom får man en fin vänskap!

Förfall är sorgligt

 
Denna gamla gården är en gammal släktgård som bara står och förfaller. Vi är där en gång om året och man ser hur det faller ihop lite för varje år. Det är så hemskt att se och det går inte göra något åt det! Gården har en gång i tiden varit vacker och levande, men det finns det inga spår av nu.....

Rabarber

 
Vi har haft så otroligt mycket rabarber i trädgården, men nu är säsongen för dem slut. Jag har inte hunnit med att använda alla. Men några finns i alla fall sparade i frysen. Det känns bra att man kan göra en god rabarberpaj mitt i vintern när snön yr runt husknutarna. Som en liten bit av sommar att plocka fram när det behövs som mest!
 

Trädgården

 
Ett litet bildregn från vår trädgård. Det röda lilla huset är vårt garage, det är så sött. Drömmen hade varit att ha ett litet hönshus där inne i framtiden. Vi har ett ganska stort jordgubbsland som ni ser, jag skördar ungefär 2-3 liter om dagen. Orkar inte äta mer jordgubbar nu! Har fyllt på i frysen också. Smultron, rabarber, krusbär, vinbär, dill och pepperrot finns det också gott om.

Rosor

 
Dessa två rosorna tog jag kort på i Simrishamn för två år sedan. Jag älskar dem! Måste skaffa dem nu när jag äntligen har en egen trädgård.

Uppläggningsfat

 
Idag har jag och mina vänner varit på Stallet i Gringelstad. Där hittade jag detta söta uppläggningsfatet för 30:-. Det och en bolsterkudde fick följa med mig hem. Bolstret har jag tömt på fjädrar och det ligger just nu i tvättmaskinen. Ska köpa en innerkudde som passar så fort jag får tillfälle. Hela min trappa är full av fjädrar! De sprider sig överallt. Tyckte ändå att jag var försiktig när jag tog ut dem....

Vitemölla

 
Thyra på badutflykt i Vitemölla, Kivik. Hon tyckte att det var så härligt fast solen var frånvarande. Det var en mysig liten strand vi hittade. Österlen är så vackert!

Linoljesåpa

Linoljesåpa köpt på Hanaskogs byggnadsvårdsbutik för 110:-
 
Linoljesåpa är världens bästa rengöringsmedel! Jag använder det på det mesta. Man kan moppa golven, rengöra bordsytor, rengöra klädda möbler, få bort fläckar på kläder, få bort färg på beslag och en massa annat. Thyra fick en blåbärsfläck på en tröja och det enda som fick bort det var just linoljesåpa! Jag hade handtag till dörrarna som vara fulla med gammal färg, då la jag dem i linoljesåpa i ett dygn och sen var det hur lätt som helst att få bort det! Bordsytor och liknande får en smutsavstötande och tålig yta om man rengör kontinuerligt med linoljesåpa, det är så bra. Dessutom är det bra för miljön. Så har du inte linoljesåpa hemma, köp det!
 

Emmafåtölj

 
Idag hittade jag en Emmafåtölj på loppis för 150:-, så den fick följa med hem. Den är i perfekt skick och Thyra gillade att sitta i den. Har tvättat av den med linoljesåpavatten, så nu är det bara att sitta in den!
 

Pärlspont

 
Såhär blev vårt tak när det blev färdigmålat! Nu ska vi bara välja ut några fina lister sen är den biten av köket klart!

Australian Shepherd

 
Idag var min fina vän Linn på besök med sin 5 månader gamla valp Sia. Gud så söt hon är! Thyra älskade hennes såklart, men Sia tyckte nog det var lite läskigt. När vi var ute och plockade jordgubbar så åt Sia en massa direkt från plantorna, rolig hund! :)

Gamla burkar

 
 
Två vackra gamla burkar som jag fick av min morfar i vintras, vi var på röda korset. Jag älskar att de är så slitna efter årsvis av användning. När jag ser dem så tänker jag på min morfar som gick bort i mars. Det känns bra att de står där och påminner mig om honom ofta!

Luffarslöjd

 
Finns det något vackrare än gammal luffarslöjd? Tror knappt det. Jag har hittat ett nytt fynd på Suckarnas gång i Simrishamn för ett par helger sen. Det är ett grytunderlägg som är ungefär 100 år gammalt, det är både funktionellt och dekorativt! För 60 kronor fick jag det, loppis när det är som bäst! Köpte även en hylla på den utflykten, men den visar jag när den har blivit upphängd!
 

Anno 1880

 
Mitt klaffbord blev målat för sista gången idag (ursäkta röran på bilderna), så nu är kökssoffan nästa offer! Så fort fönstret i köket blir färdigt så ska möblerna, gardiner och skomakarlampan på plats!
 

Midsommar 2012

 
 
I år så firade vi midsommar hemma hos min mamma som vanligt. Detta året så jobbade jag dock kväll så det blev inte så långvarigt. Det var i alla fall mysigt som vanligt och mamma hade gjort en underbar jordgubbstårta. Thyra fick en krans med blåklint och prästkragar i, det tackar vi tanten som bodde här innan för. Hela trädgården är nämligen översållad med just de blommorna. Perfekt till midsommar!
 

RSS 2.0