Tapet!!!


Nu är tapetseringen igång i hallen! Blir så fint!!! Dock en massa kvar innan den är färdig. Elementet ska målas igen. Golvet ska målas, dörrarna ska målas , lister ovanpå pärlsponten ska dit, trappräcket ska målas, väggarna ska kläs med masonite i kapprummet innan tapetsering osv. Men det är på gång och jag är väldigt nöjd. JulkänslorJulen har verkligen börjat ta plats här hemma! Nu fattas det bara ett paket till Thyras adventskalender, sedan är den komplett. Detta året bestämde jag mig för att alla paket skulle se likadana ut. Brunt papper och rött/vitt snöre kan väl aldrig bli fel! Ikväll ska här kokas lite tomtegröt, julkänslan är på topp!

AdventsljusstakeÅrets adventsljusstake är på plats och väntar på att första ljuset ska tändas. Ikväll har också stjärnorna fått komma upp i alla fönster. Det är så mysigt att tända dem nu när mörkret faller så tidigt. 

Mandelmanns trädgård


Tittade igenom bilderna från vår utflykt till Mandelmanns trädgård och längtar lite tills nästa sommar. Fast först vill jag ha en mysig jul!

LingonkolorIngredienser
2 dl lingon
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
Rapsolja till formen

Du behöver
Form ca 20x 20 cm
Bakplåtspapper
Stavmixer eller matberedare
Tjockbottnad kastrull
Baktermometer
Cellofan
Bomullssnöre

Så här gör du
1. Klä formen med bakplåtspapper och smörj med rapsolja på pappret för att inte kolan ska fastna.
2. Mixa lingonen fint och blanda dem därefter med vispgrädde, strösocker och sirap i kastrullen. Lägg i termometern.
3. Låt smeten koka upp. Det ser vattnigt ut i början, det är ingen fara för det blir segare sen. När kolan kokat upp sänker du till medeltempratur och låter koka till 122 grader. Rör om då och då.
4. Häll upp kolan i formen och låt stelna i rumstemperatur. Om du tycker att den ser för tunn ut kan man efter en stund vika kolan på mitten och därefter låta den stelna helt.
5. Skär eller klipp upp kolan i lämpliga bitar. Slå in i cellofan och knyt om med bomullssnöre. Förvara i rumstemperatur.

Små paket


Idag har jag och Thyra slagit in en massa lingonkolor. Först sa Thyra  att tomten skulle få dem, men efter att hon smakat på dem ville hon behålla dem för sig själv. 
Det tog väldigt lång tid att slå in dem, men jisses vad fina de blev och vad dekorativa. Tror inte vi kommer att äta dem på ett tag ;)
Lägger upp receptet imorgon. Hade sparat det från en Ica buffé tidning.

Lingonkransar


Lingonkransarna är på plats! Blev precis så bra som jag hade tänkt mig. Det börjar bli lite julstämning i huset.Före/efter vitrinskåp


Innan kunde man inte se glasen inuti skåpet, men nu syns de bättre. Så nöjd med mitt skåp. Idag ska jag göra två små lingonkransar. Återkommer!

Litet målarprojekt
Har börjat att måla mitt vitrinskåp vitt. Tänkte att det skulle vara vackert om man såg glasen lite mera, de har försvunnit lite inuti det mörka innan. Målbilden är att skåpet har en lingonkrans på varje dörr och en Maileg Nisse ovanpå. Resultat kommer!

Klara, färdiga, elda!

 
Nu är det nästan klart med kaminen. Fattas bara ett par lister. Sedan ska såklart allt trägolv fram och fixas till. Men för nu är det bra. Vi kan elda och det är vi verkligen glada för. Det känns som att kaminen alltid har stått där och spridit sin värme!

Pälsbollar

 
Den kalla årstiden är på intåg och det märks inte minst på katterna som börjar spendera mer och mer tid imomhus. De trivs ännu mera inne sedan vi har börjat elda. Hösten har verkligen sin charm. Man kan sitta inne och mysa med tända ljus utan att få dåligt samvete. Man får plocka fram fårskinnstossor och varma filtar. Man njuter mer av en varm kopp kaffe och kan sitta och lyssna på det sprakande ljudet från kaminen.

Julros & blåbärsris

 
Har trädgården full med vita julrosor. Några fick komma in och pryda köksbordet tillsammans med lite blåbärsris. 
Har börjat förbereda så smått för julen, kan inte hålla mig!
 

Fransk skönhet

 
Denna underbara lilla transportbur för fåglar köpte jag också för ett par veckor sedan. Det blev den lilla extra färgklicken som fattades på mitt lilla väggskåp.
Den är köpt i butiken Kläddilin som ligger i Kristianstad, där det finns både nytt och antikt! Underbar butik.

Lerkruka

 
 
Kolla in denna underbara antika lerkrukan jag loppade för 80kr för ett par veckor sedan. Passade perfekt till mitt olivträd. Ibland vet man inte vad man letar efter förrän man har det framför mig. Nu känns det så självklart att det var just en sån kruka som fattades i fönstret.

RSS 2.0