Lingonkolor
Ingredienser
2 dl lingon
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
Rapsolja till formen
Du behöver
Form ca 20x 20 cm
Bakplåtspapper
Stavmixer eller matberedare
Tjockbottnad kastrull
Baktermometer
Cellofan
Bomullssnöre
Så här gör du
1. Klä formen med bakplåtspapper och smörj med rapsolja på pappret för att inte kolan ska fastna.
2. Mixa lingonen fint och blanda dem därefter med vispgrädde, strösocker och sirap i kastrullen. Lägg i termometern.
3. Låt smeten koka upp. Det ser vattnigt ut i början, det är ingen fara för det blir segare sen. När kolan kokat upp sänker du till medeltempratur och låter koka till 122 grader. Rör om då och då.
4. Häll upp kolan i formen och låt stelna i rumstemperatur. Om du tycker att den ser för tunn ut kan man efter en stund vika kolan på mitten och därefter låta den stelna helt.
5. Skär eller klipp upp kolan i lämpliga bitar. Slå in i cellofan och knyt om med bomullssnöre. Förvara i rumstemperatur.
Kommentarer
Postat av: jennie pluggar i los angeles
OH måste göras!!
Svar:
photosbytingstedt
Postat av: Lisa Radojewska
Men gud vad kul! och gott :D
Kram
Svar:
photosbytingstedt
Postat av: Tova
Åh vad jag blev inspirerad nu.
Svar:
photosbytingstedt
Trackback